Introductie

Poetz is een verwijspraktijk voor jeugdmondzorg. Uw eigen tandarts kan een kind om verschillende redenen naar ons doorverwijzen. Bijvoorbeeld omdat het veel gaatjes heeft, bang is voor de tandarts of gevallen is op de voortanden.

De verwijzing

Uw eigen tandarts of zorgprofessional verwijst uw kind via een verwijsbrief naar ons door. Meestal geeft de tandarts deze aan u mee. U kunt uw kind vervolgens online bij onze praktijk inschrijven, via de website www.poetz.nl. Bij uw inschrijving zullen we u vragen een aantal vragenlijsten in te vullen, zodat we vooraf al een beeld kunnen vormen. Ook de verwijsbrief kunt u uploaden via de site. Wij nemen daarna contact met u op voor het inplannen van een afspraak.

Als er bij uw eigen tandarts röntgenfoto’s zijn gemaakt, ontvangen wij deze graag vóór het eerste bezoek. Uw tandarts kan de foto’s digitaal onder vermelding van naam en geboortedatum per mail sturen naar haarlem@poetz.nl, of u kunt ze zelf uploaden bij uw inschrijving.

Het eerste bezoek

De eerste afspraak is een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is een beeld te krijgen van uw kind, zodat we hem of haar het beste kunnen helpen. Daarom willen we graag weten wat uw kind heeft meegemaakt bij de vorige tandarts en hoe uw kind in elkaar steekt. Naast het gesprek zal er ook in de mond van uw kind gekeken worden naar de gebitssituatie. Deze afspraak duurt circa 30 minuten. Tijdens dit bezoek behandelen we nooit.

Wachtkamer tafel